Gegevens op deze site zijn voor het laatst bijgewerkt op 03 maart 2024.

We zullen ons eerst voorstellen:

Wij, Sjon en Ad, dragen dezelfde achternaam: LANS
Sjon is geboren in 1961 in Velsen-Noord en Ad zag het levenslicht in 1955 te Vlaardingen.
Maar wij zijn geen familie van elkaar. Wij stammen af van verschillende voorouders.

Sjon stamt af van de omstreeks 1530 geboren stamvader Jan.
Deze Jan stichtte een “Lansen” familie die zijn oorsprong vind in de
Krimpenerwaard (o.a. Gouderak, Stormpolder, Ouderkerk-; Krimpen- en Capelle aan den IJssel, Gouda, Bleiswijk en omstreken).
                                                                                                                                           

Ad is een nakomeling van Karst Lans, die omstreeks 1610 werd geboren in Zwolle. Zijn nazaten verspreidden zich onder andere naar Wesel (Dsl), Banda en Java (Nederlands Indië).
                                                                                                                  

                                                                    
Wij beiden vonden het leuk onze familie-stambomen op het internet te plaatsen. U kunt deze stambomen bekijken door op de knoppen aan de linkerzijde van deze site te klikken.
 

Maar tijdens het genealogisch onderzoek naar onze “eigen” stambomen, kwamen we ook in aanraking met diverse andere "Lansen" families.

 Deze andere "Lansen" families kunt u bekijken onder de betreffende knoppen in de linker kolom:

  1. Een familie waarvan de eerste voorvader Jan Pieters Lands heette, die in 1748 in Groningen ondertrouwde met Elisabeth Pieters. Hun kleinzoon Nelto of Nelis werd in 1788 geboren en ging eveneens naar Nederlandsch-Indië. Hij stichtte daar op Oost-Java ook een Indische Lansen-tak.
  2. Een familie waarvan de eerst bekende voorvader (Chrisjan, geboren 1741) afkomstig is uit Nassau (Duitsland). Chrisjan trouwde te Zwolle op 15 januari 1781 met Gerritdina (Dina) Stremmelaar.
    Hun nakomelingen vestigden zich in de omgeving van Zwolle en Zwollerkerspel.                
                                                                                                                                             
  3. Maar er was ook een zekere George Friedrich Lantz, geboren in 1759 in Mettenheim (Duitsland). Hij was hovenier onder Dalfsen en woonde bij zijn huwelijk op de Bese.  
    Een zeer groot gedeelte van deze familie woonde en woont nog steeds in de omgeving van Kamperveen, IJsselmuiden, Zalk, Dalfsen en Oldebroek.
  4. Ook kwamen we een redelijk aantal namen Lans tegen in Stompwijk/Veur wat via onderzoek en hulp uiteindelijk leidde tot een afstamming van "Van Der Lans" uit Den Haag en omgeving

Weet u zeker (of misschien ook niet) dat u afkomstig bent van één van de andere “Lansen” families, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

 

Deze site is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Gegevens op de website houden rekening met de nieuwe privacywetgeving per 25 mei 2018.
Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande toestemming van de auteurs.
Genealogische gegevens op deze site zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor persoonlijk- en niet voor commercieel gebruik.
Gegevens die zijn gepubliceerd houden rekening met geboorten langer dan 100 jaar geleden of relatie langer dan 90 jaar geleden of overlijden langer dan 50 jaar geleden. Uiteraard staan er ook jongere gegevens vermeld , maar daarvoor is van betreffende persoon en/of familieleden toestemming voor gegeven. Mocht er onverhoopt een gegeven ten onrechte zijn vermeld kunt u dat middels een mail aangeven.
Als er iemand is die bezwaar maakt tegen het noemen van zijn/haar naam of zich kan beroepen op het auteursrecht van een op deze website afgebeelde foto of gegevens, kan deze zich melden door ons te E-mailen.

© 2005 Sjon Lans, Ad Lans

Aldfaer: hét gratis genealogie programma